wiadomość powitalna
ALL ABOUT THE HEART
"Jakie jest twoje serce, ten tylko się dowie,
kto je stracił, więc dbaj i kochaj swoje serduszko"
andriju
Z powodu mocnego związku z duchową duszą,
ciało ludzkie nie może być postrzegane jako
wyłącznie zespół tkanek, organów i funkcji,
lecz raczej jako istotna część osoby,
która przez ciało ukazuje się i wyraża".
JAN PAWEŁ II
TRANSPLANTACJA SERCA
MOJE PRZESŁANIE
POEZJA
Znajdź swój bilans życia.
3 x 8 = 24
Jest to magiczne równanie życia!
8 godz.snu
8 godz.pracy
8 godz.odpoczynku
Jeżeli tylko możesz
dostosuj się do tego!
andriju
"PRACA TO NIE TYLKO TO CO ROBISZ
LECZ TO CO POZOSTAWIASZ PO SOBIE INNYM"
andriju
wtorek, 24 listopada 2015
Masywne uda chronią serce
Osoby, których uda mają obwód większy niż 60 centymetrów są w mniejszym stopniu narażone na choroby serca -
niedziela, 22 listopada 2015
Ciemna strona HDL - „dobrego” cholesterolu
Przez wiele lat frakcja cholesterolu HDL była uważana za dobrą i powodującą zmniejszenie ryzyka chorób serca. Ostatnie badania przedstawiają ten dobroczynny cholesterol w nieco innym świetle.
sobota, 21 listopada 2015
Pierwszy przeszczep serca, które przestało bić
Australijscy chirurdzy ogłosili, że jako pierwsi przeszczepili pacjentowi serce, które przestało bić w ciele dawcy – informuje serwis “BBC News/Health”.
niedziela, 15 listopada 2015
Serce starzeje się inaczej u kobiet i mężczyzn
Z wiekiem masa lewej komory serca wzrasta u mężczyzn i nieznacznie maleje u kobiet. Świadczy to o konieczności odmiennego podejścia do leczenia zaburzeń układu krążenia u obu płci – zawiadamia czasopismo „Radiology”.
wtorek, 3 listopada 2015
"WYPOMINKI DUSZY"
Kiedy klęczę
Pod cmentarnym krzyżem
Tuląc w dłoniach jasny płomień
Wypominam jeszcze
Nie zapomniane dusze
Które toną w mojej głowie
Pod cmentarnym krzyżem
Tuląc w dłoniach jasny płomień
Wypominam jeszcze
Nie zapomniane dusze
Które toną w mojej głowie
Eksperci: wzrost spożycia tłuszczów roślinnych wydłużył życie Polaków
Zwiększenie spożycia tłuszczów roślinnych w znacznym stopniu przyczyniło się do wydłużenia życia Polaków, szczególnie w ostatnich 25 latach – wykazały opublikowane po raz pierwszy w piątek w Warszawie wyniki badań prowadzonych przez Instytut Żywności i Żywienia (IŻiŻ).
Subskrybuj:
Posty (Atom)