Kawy z serii Chi-Cafe poza łagodnym, ale długotrwałym pobudzeniem, sprzyjają witalności, służą koncentracji, a także korzystnie wpływają na serce, układ nerwowy i kostny. Doskonale smakują i są łagodne dla żołądka. Jako źródło cennych pierwiastków: wapnia i magnezu, nie zakwaszają organizmu. Tylko jedna filiżanka Chi-Cafe ma tyle minerałów zasadowych, co 100 g warzyw (wg wartości PRAL). Dlatego pomagają utrzymać naturalny balans kwasowo-zasadowy organizmu. Korzystny wpływ kaw Chi-Cafe na gospodarkę mineralną organizmu można sprawdzić samemu, w bardzo prosty sposób. Wystarczy zbadać pH moczu po zwykłej kawie i po Chi-Cafe za pomocą papierków lakmusowych i przekonać się w różnicy. Chi-Cafe nie zakwaszają, bo nie wypłukują magnezu, tak jak większość zwykłych kaw.
Naturalny błonnik dla jelit
Każda z kaw Chi-Cafe jest bogata w błonnik z włókna akacji. Ten składnik wpływa pozytywnie na jelita, pomaga w trawieniu i przeciwdziała zaparciom. Dodatkowo działa detoksykacyjnie oraz wspomaga rozmnażanie probiotycznych bakterii jelitowych. Tworzy w żołądku i jelitach cienką powłokę ochronną zawierającą wartościowe minerały, m.in. wapń i magnez. Filiżanka Chi-Cafe zawiera 10% zalecanej dziennej dawki błonnika.
Pobudzenie i koncentracja /strong
Chi-Cafe produkowane są na bazie kaw: arabica i robusta. Dodatek ekstraktu z guarany działa pobudzająco nawet przez kilka godzin oraz ułatwia koncentrację. Zawartość polifenoli z granatu korzystnie wpływa na serce i układ krążenia oraz hamuje procesy starzenia. Ze względu na wyrafinowany smak, kawy Chi-Cafe można używać jako składnik wypieków (ciastka) lub polew kawowych lub czekoladowych.
3 rodzaje do wyboru
Chi-Cafe classic ma wyrafinowany smak dzięki dodatkowi kaw arabica i robusta. Lekko pobudza, nie obciąża żołądka, reguluje pracę jelit, nie narusza rezerw magnezu i nie zakwasza organizmu.
Skład: kawa arabica 16 % i robusta 4 %, rozpuszczalna substancja balastowa z włókien akacji (72 %), naturalne aromaty: maltodekstryna, ekstrakt z guarany, grzybka reishi, żeń-szenia ginseng. Porcja zawiera ok. 70 mg naturalnej kofeiny.
Chi-Cafe balans to kompozycja łagodnych kaw arabica i robusta oraz magnezu, błonnika z włókien akacji, wyciągów z zielonych ziaren kawy, owoców granatu, guarany i żeńszenia. Dopełnieniem tej mieszanki są wyszukane przyprawy i kakao. Kawa ta nie zawiera laktozy i glutenu. Chi-Cafe balans jest bogata w magnez, który jest konieczny dla zdrowych kości, nerwów, dobrego samopoczucia, pracy serca, przemiany materii i redukcji zmęczenia. Zawiera wapń i antyutleniacze.
Skład: włókno akacji (55 %), kawa rozpuszczalna (22 %), dekstryna z kukurydzy (niemodyfikowana genetycznie) (9 %), ekstrakt z guarany (4 %), cytrynian magnezu, aromat naturalny (kakaowy, ginseng), ekstrakt z kawy (2 %), mleczan wapnia, ekstrakt z owocu granatu (1 %). Jedna porcja zawiera 85 mg naturalnej kofeiny.
Chi-Cafe proactive jest nieco silniejsza i ostrzejsza od pozostałych kaw Chi-Cafe. Dzięki temu działa bardziej pobudzająco. Zawdzięcza to szczególnej kompozycji przypraw do kawy oraz bogatemu w przeciwutleniacze ekstraktowi z owocu granatu. Nadają one Chi-Cafe proactive wyrafinowany, lekko orientalny smak. Przyczyniają się także do jej lepszego przyswajania. Jest szczególnie polecana dla osób potrzebujących dodatkowej i dłużej działającej dawki energii.
Skład: włókna akacjowe, rozpuszczalna kawa arabica (25 %), dekstryna z kukurydzy (niemodyfikowana genetycznie), ekstrakt guarany (5 %), ekstrakt z soku z owoców granatu (1, 7 %), żeńszeń (0, 3 %), kardamon, cyna- mon, goździki, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, wanilia bourbon. Jedna porcja zawiera ok. 115 mg naturalnej kofeiny.
Kawy Chi-Cafe są dostępne w cenie od 39 zł.
Wyłącznym przedstawicielem Chi-Cafe w Polsce jest Dr. Jacobs Poland www.drjacobs.pl
źródło: http://www.publikuj.org
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz